Træbro over en å

Parterapi

Jeg erfaring med parterapi inden for følgende temaer: i forhold  til kommunikationsværktøjer, konflikthåndtering, problemstillinger i forhold til dine og mine og vores børn,  alvorlig sygdom, utroskab, afklaring i forhold til skilsmisse.

Parterapi er at gå over broen og besøge den anden.

Dybest set vil vi gerne hinanden, men alligevel bruger vi alt for meget tid på misforståelser og skænderier, der til sidst får os til at føle os forladte og ensomme. Måske vælger vi at beskytte os selv ved at trække os væk fra hinanden, og parforholdet kommer til mere og mere at ligne to parallelle liv.

I parforholdet er vi følelsesmæssigt forbundet, og derved kommer et rum mellem parret, og når det rum er trygt og givende, så blomstrer vi begge to i forholdet. De øjeblikke, vi deler, vil enten gøde eller forurene rummet, og jo mere forurenet, jo mere utrygt bliver rummet mellem parret. Parterapi handler derfor også om at gøre dette rum rent.

Min tilgang til parterapi

Ikke kun arbejde med kommunikationsstrategier, men især fokus på den følelsesmæssige forbindelse mellem parret.

Gennem parterapi:

  • Træne parrets evne til selv at løse problemer
  • Træne at være i svære følelser uden at overvældes
  • Afdække de negative reaktionsmønstre
  • At parret er sammen som team til at bekæmpe negative automatiske mønstre
  • Træne parrets evne til selv at løse problemer

Få det bedste ud af behandlingen

For at få det bedste udbytte af parterapi anbefales det et forløb på 6-10 gange. I starten er det vigtigt at mødes 1 gang om ugen, derefter hver 14 dag.