Far går med barnevogn i parken

Behandling af efterfødselsreaktion/fødselsdepression

Jeg har flere års erfaring i psykologbehandling i forhold til psykiske og følelsesmæssige reaktioner i forbindelse med graviditet, fødsel og spædbarnsperioden, både til kvinder og mænd. Det kan handle om angstreaktioner i forbindelse med graviditetsperioden og fødsel, efterfødselsreaktioner eller fødselsdepression.

At få et barn

At få et barn er en af de mest omvæltende forandringer, et menneske kommer ud for i livet.

Graviditetsperioden og den første tid som nybagte forældre kan være en periode med stor usikkerhed og belastning. Måske har der været fertilitetsbehandling, komplikationer i graviditeten, måske en belastende fødselsoplevelse, måske problemer i den første tid efter fødsel med amning, eller der kommer andre uventede vanskeligheder. Det er en stor omvæltning at blive forældre, og det er naturligt at få følelsesmæssige, psykiske eller fysiske reaktioner. Hos nogle bliver reaktionerne til en belastende psykisk tilstand, og her er det vigtigt at få hjælp.

Ny bevidsthed om sin egen opvækst

Det selv at blive mor og far åbner op for en ny bevidsthed om sin egen opvækst. Hvordan man havde det i relation til sin egen mor og far. Måske har ens egen opvækst været præget af svigt, og mangel på følelsesmæssigt nærvær, og det kan åbne op for intense følelser af sorg og vrede.

Der kan være nødvendigt med psykologbehandling for at få bearbejdet sin egen opvækst, for at blive mere tryg og sikker i sin egen rolle som forældre.

Mænd og fødselsdepression

Det er ikke ualmindeligt at mænd får efterfødselsreaktioner eller fødselsdepression. I Danmark oplever godt 6 % af nybagte fædre en fødselsdepression.