Sti i skoven

Samtaleterapi

Jeg har erfaring med psykologbehandling af stress, vredeshåndtering, depression, lavt selvværd, angst, sorg, psykiske reaktioner i forbindelse med samlivsproblemer, arbejdsmæssige problemstillinger, kronisk sygdom, svære opvækstvilkår, afhængighedsforhold til alkohol eller internet.

Jeg tilbyder individuel psykoterapi ud fra metoden Intensiv Dynamisk Korttidsterapi, ISTDP, som er en videnskabelig dokumenteret behandlingsform, der har vist sig effektiv over for en bred vifte af lidelser.

Engageret og nærværende

Lige fra første samtale inviterer jeg til en engageret og nærværende relation, hvor vi samarbejder om at afhjælpe dine psykiske og følelsesmæssige problemer. Samtaleterapien tager således udgangspunkt i dit følelsesmæssige problem og har fokus på, hvilke processer der foregår her og nu under samtalen, så vi med det samme kan opdage de reaktionsmønstre, der automatisk foregår i din psyke og krop, både tanker, følelser og kropslige reaktioner.

På den måde er terapien meget fleksibel, idet vi hele tiden tilpasser den til din måde at fungere på psykisk. Ved at arbejde med de processer, der foregår her og nu under samtalen, kan du samtidig øve dig i nye måder at håndtere egne følelser, tanker og kropslige fornemmelser på. Ofte vil vi opdage, at de automatiske reaktionsmønstre, som dukker op i samtalen med mig, svarer til det, du oplever i dine relationer i hverdagen, og måske har du kendt dem længe fra tidligt i dit liv.

Målet for terapien er at skabe mulighed for den forandring, du ønsker.  

Få det bedste ud af behandlingen

For at få det bedste udbytte af psykologbehandling anbefaler jeg, at den første samtale er en dobbelttid (100 min), så vi lige fra starten kan få en dybere forståelse for dine psykiske problemstillinger. De efterfølgende samtaler er af 50 minutters varighed, og i starten er det vigtigt at mødes 1 gang om ugen, og derefter hver 14. dag.